Jädrar vad glad jag är jag inte behöver köra bil här i Bangkok, vilken kaos.
Det tog oss 2,5 timme att komma från hotellet i Pattaya till hotellet i Bangkok, den sista timmen nästan stillastående i Bangkok. Jag vet inte om det beror en del på avspärrningarna pga oroligheterna här som gjorde att vi måste åka på en del smala gator, gator som knappt ser ut som att två bilar kan mötas där. Men det går, och inte nog med det utan det kommer mopeder och motorcyklar från alla håll och kanter hela tiden. Motorcyklarna kör mellan bilarna och det ser ut som att det går på millimetern.
Jag skulle få en hjärtattack om jag skulle försöka köra här.
 
Men vilka kontraster den här dagen har bjudit på.
Vi började dagen på den vackra resorten med en god frukost, tog ett dopp och låg en liten stund vid poolen. Där inne är det bara ro och stillhet.
 
Sedan kommer vår vän i receptionen och hämtar våra väskor och tar oss till den väntande bilen. Jag var som sagt inte ett dugg avundsjuk på tjejen som körde oss, tyckte mer synd om henne för att hon skulle ta sig ut ur stan på samma vis också.
Om det var lugn och ro på hotellet i morse så är det raka motsatsen här. Vi bor på ett stort, ganska slitet hotell på Si Lom Road. Här finns det ingen enorm trädgård runt som tar bort stadsljudet, jag trodde nyss att vi hade fönstret öppet eftersom det var så mycket ljud. Och kommer det inte ljud utifrån så låter det som att våra korridorsgrannar står vid min sängkant när dom pratar med varandra utanför.
 
Vi har hunnit vara ute i två omgångar och kikat runt idag, nu på kvällen blev det en drink på Shangri-La Hotel vid vattnet.
 
Nu är det så tokigt att nästan alla dom ställen jag hade tänkt besöka ligger på platser som inte är lämpliga att besöka nu. Det är inte värt att hamna i skottlinjen bara för att jag gärna skulle vilja besöka MBK, det förstår jag ju. Så vi får ta allt på uppstuds och se vart vi hamnar dom här dagarna. I morgon ska vi i alla fall ta oss till en marknad.
 
Oroligheterna då?
Vi märker inte av dom alls här, men två av avspärrningarna är inte så långt härifrån. 
 
Nu ska jag stoppa i proppar i öronen då att jag kan somna, i morgon ska vi ut på äventyr i Bangkok.
 
 
 
 
 
 
 
Thailand,


Så otroligt skönt det är att ligga i solen, jag försöker njuta av varje minut nu när vår resa börjar närma sig slutet och vi snart är hemma igen i en helt annan temperatur.
 
Idag var det dags för massage igen och eftersom jag tog en thaimassage sist valde jag att ta en oljemassage den här gången. Och jag har aldrig varit med om maken till skön massage. Massören jobbade verkligen genom hela kroppen, från tårna och upp till hjässan.
Ja, det var nog bara murvan som hon inte oljade in och masserade.
 
Jag har, av någon underlig anledning, inte shoppat under den här resan. Tror att allt jag köpt är en klänning i Melbourne och två bikinis här i Pattaya. Nu hoppas jag att det ska bli ändring på det när vi kommer till Bangkok i morgon. Har ingen aning om VAD jag vill shoppa, bara ATT jag vill göra det. Jag har ju trots allt 10 kilo kvar till full vikt på min resväska när vi flyget hem.
Nåja, så roligt ska vi väl inte ha det men jag hoppas på att något kul ska jag väl hitta i alla fall.
 
Bangkok ja, vi kommer att åka taxi dit i morgon. När vi kollade här på hotellet vad en taxi skulle kosta så var det bra mycket mer än vad vi hade tänkt oss, men så är ju priserna via hotellen. När vi lämnade receptionen kom en ur personalen och sa att han kunde ordna bättre pris, men det måste ske diskret. Priset han gav oss var betydligt bättre men det är ju garanterat mer än vad vi skulle kunna betala om vi orkade ut och jaga någon annan bil. Nu orkar vi inte det så vi ska bli upphämtade av en svart Toyota med 2443 eller 2243 i registreringsnumret, jag kommer just nu inte ihåg vilket. Antar att både föraren och receptionisten tycker att dom gör en bra affär.
 
Vi följer svenska ambassadens information om läget i Bangkok, och tänker se till att undvika att hamna i några oroligheter. Frågan är om vi kommer kunna besöka dom platser vi tänkt oss, vi får höra oss för ordentligt när vi kommer fram. Antagligen är det väl säkrare att ta sig fram med skytrain än på gatorna där det kan vara avstängningar mm.
 
Planen för morgonen är att vakna i tid så att vi hinner ta en stund i poolen efter frukosten, innan vi åker mot den ännu större staden.
 
Thailand,


Konstigt nog somnade jag direkt igår kväll, men eftersom jag har lite innebandyabstinens och det vankades derby hade jag satt på väckning kvart i ett på natten.
Nu hade jag ju helst sett att killarna plockade med sig alla poängen, men det ville sig inte. Nåja, oavgjort är ju ändå bättre än förlust.
 
Sådär vid halv fyratiden var det dags igen att försöka somna om och det funkade faktiskt.
 
Nu är klockan strax 10, frukosten är avslutad. Det är 30 grader varmt och poolen kallar på min uppmärksamhet.
Thailand,