Langos

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kall, kokt potatis ( ca 90 g)
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl mjöl till utbakningen
olja till fritering

Vitlöksolja: 4 stor vitlöksklyftor 1 dl solrosolja, eller annan neutral olja

Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.

Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt och rör sedan ner potatisrivet.
Häll i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg.
Jäs i 40 minuter

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 16 delar.

Forma varje del rund eller något avlång, platta ut den.
Jäs i 10 minuter

Hetta upp olja till 180 grader och fritera bröden.
Vänd brödet när det börjar få färg.

Pensla med vitlöksoljan och låt svalna på galler med hushållspapper under.

Toppa brödet med gräddfil och tex finhackad rödlök, räkor och rom.

Ät och njut!

 

langos,

1 kommentarer

Anette

31 Jan 2015 19:41

Ååå tack för receptet! Tror att det blir till att prova de imorrn :)
Skickar en väldans massa energi-kramar till dig <3

Kommentera

Publiceras ej